VASAS FC - VIDEOTON FC 1-1 (1-0)

Döntetlen a stadionbúcsúztató rangadón

A Vidi-specialista Remili szerzett vezetést az első félidőben, a második játékrészben kis túlzással egykapuztunk, de az egyenlítő találatra a 91. percig kellett várnunk.

Csapatunk szombaton este az éllovas Vasas otthonában lépett pályára. Több szempontból is különleges mérkőzés volt ez, egyrészt az első játszott a másodikkal, másrészt ez volt az Illovszky Stadion búcsúmeccse. Arról a stadionról van szó, mely a Vidi történelmének is szerves részét képezi, hiszen 1968-ban itt játszottuk első élvonalbeli bajnokinkat.

Telt ház előtt léptek pályára a csapatok, 5045 néző foglalt helyet a lelátókon. Henning Berg csupán egy helyen változtatott a múlt heti kezdőcsapaton, a Paks ellen az ötödik sárgáját begyűjtő Nego helyett Stopira került a kezdőbe.

Az első tíz percben a hazaiak török játékosa, Saglik veszélyeztetett két alkalommal is. Előbb egy távoli szabadrúgással próbálta meglepni Kovácsikot - ez nem sikerült neki - majd ajtó-ablak ziccerben bombázott kapu mellé 11 méterről. A folytatásban fokozatosan átvettük a mérkőzés irányítását, de komoly gólhelyzetet nem tudtunk kialakítani. Félóra elteltével Remili szabadrúgását kellett Kovácsiknak nagy bravúrral védenie, 8 perccel később azonban már nem volt esélye kapusunknak: Berecz passzolt Remilihez, aki teljesen egyedül vezethette a labdát Kovácsikra, és a Vasas rutinos támadója nem is hibázott (1-0). Remili igazi Vidi-specialistának számít, a mai volt a 13. mérkőzése csapatunk ellen, ezeken pedig 8 gólt lőtt és kiosztott 5 gólpasszt is.

A 42. percben Scsepovics készítette le lövésre a labdát nagyon szépen Hadzicnak, aki 15 méterről, nagy erővel kapura is lőtt, Nagy Gergely hatalmasat védett. A játékrész vége előtt még Fiola is megdolgoztatta a Vasas hálóőrét.

A mérkőzés szünetében egy idősebb Vasas-szurkoló szólította meg az angyalföldiek egykori kiváló támadóját, Fister Ferencet, aki a fedett főlelátón foglalt helyet. A székesfehérvári születésű, és Vidi-nevelésű, de pályafutása során az élvonalban csak a Vasasban futballozó legendától azt kérdezte az angyalföldi drukker, hogy kinek szurkol a találkozón. Feri bácsi pedig mosolyogva egy X-et mutatott, mondván, hogy a döntetlennek örülne legjobban, hiszen a pályán a számára két legfontosabb csapat játszik egymás ellen.

Félidőben egyik csapat sem cserélt. Az 57. percben Géresi ugrott ki a labdával, amely kis szerencsével a kivetődő hazai kapusról pont elé pattant vissza, azonban kisodródott helyzetben az üres kapu mellé lőtt! Bő öt perccel később Hadzic bombája kerülte el kevéssel a Vasas kapuját, majd ismét Géresi előtt adódott nagy gólszerzési lehetőség, de ez a ziccer is kimaradt.

Az idő vészesen fogyott, Fortuna pedig mintha szándékosan hátat fordított volna csapatunknak, hiszen futószalagon dolgoztuk ki a helyzeteket, de a legnagyobbak is kimaradtak. A 72. percben Scsepovics egy csel után kapu elé lőtte laposan a labdát a jobb szélről, Hadzic az ötösről egyből lőtt, de a labda elakadt egy bevetődő védőben. Egy perccel később hasonló volt a koreográfia, Scsepovics passzolt Hadzichoz, akinek közeli lövése ezúttal a kivetődő Nagyban akadt el. A Vidi azonban nem adta fel, a játékosok becsülettel küzdöttek, óriási erőket mozgósítottak az egyenlítés érdekében - de úgy tűnt még a 89. percben is, hogy ezen az estén semmi nem jön össze. Előbb Scsepovics elől mentettek nagyot a hazai védők, majd néhány pillanattal később szerb támadónk beadása suhant el a hosszún érkező Géresi feje fölött. Nem telt el 20 másodperc és Feczesin került gólhelyzetbe, ám ez a lehetőség is kimaradt.

A 91. percben szabadrúgást végezhetett el Lazovics, a hazai kaputól körülbelül 26 méterre. Szerb támadónk pedig óriási gólt lőtt, Nagy hiába úszott a levegőben, esélye nem volt a védésre (1-1). A sok kimaradt ziccer után valamit tehát visszaadott nekünk a sors, a legtávolabbi lövésünkből gól született, ezzel pedig pontot szereztünk az éllovas otthonában, így a két csapat közti 5 pontos különbség nem változott.

Lazovics gólja bekerült a történelemkönyvekbe, hiszen ez volt az utolsó találat az Illovszky Rudolf Stadionban. A Vasas-drukkerek az utolsó pillanatban kapott gól miatt, a Vidi-szurkolók pedig a rengeteg kimaradt ziccer miatt bosszankodhattak a lefújást követően.

A mieink legközelebb jövő héten szombaton a Gyirmótot látják vendégül Felcsúton.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: Peka Roland /vidi.hu

További hírek