VIDEOTON FC - BFC SIÓFOK 5-1 (1-1)

Öt gólt szerezve nyertünk a Siófok ellen

A félidőben még 1-1 volt az állás, a második játékrészben a csereként pályára lépő Tischler két gólt szerzett és egy gólpasszt is adott.

Szerda délelőtt borús, de nem hideg időben lépett pályára csapatunk a BFC Siófok ellen. A felkészülési találkozón mindhárom vidis kölcsönjátékos (Gábor Péter, Bognár Bence, Baksa Dénes) kezdőként lépett pályára Goran Kopunovic együttesében.

Trebotic és Oliveira, akik januárban minimál invazív beavatkozáson estek át Münchenben, rehabilitációs munkát végeznek már, míg Suljic, Pátkai és Rudolf, akik kisebb sérüléssel bajlódtak, a tervek szerint pénteken már csatlakozhatnak a csapathoz, és együtt is edzhetnek.

A találkozó első 15 perce komolyabb esemény nélkül, mezőnyjátékkal telt el. Negyedóra játék után viszont egy nagyon szép góllal szereztük meg a vezetést. Kovács remek mozdulattal ívelte a labdát Feczesin fejére, aki hét méterről védhetetlenül fejelt a bal felső sarokba (1-0). A vendégeknek gyorsan, öt perc alatt sikerült kiegyenlíteniük, ráadásul egykori Vidi-játékos góljával. Egy szabadrúgást követően a labda a 16-oson belül Elek Bencéhez pattant, ő pedig kilőtte a bal alsó sarkot (1-1). Öt perccel később Haraszti szögletét követően Géresi 16 méterről lőtt szépen kapásból kapura, a Vidi kölcsönkapusa, Gábor Péter nagyot védett. A 32. percben Haraszti tekert veszélyesen kapu elé egy szabadrúgást, a hosszú oldalon érkező Stopira közeli fejesét ismét bravúrral védte Gábor.

A szünetben kettőt cseréltünk, Vinícius állt be Lang helyett, Tischler pedig Feczesint váltotta. Az 50. percben ismét megszereztük a vezetést. Stopira iramodott meg a bal szélen, majd középre adott, Géresi pedig hét méterről, kapásból nagyon szép gólt lőtt (2-1). Ebben a félidőben már jóval nagyobb nyomást gyakoroltunk ellenfelünkre. A 66. perben Heffler beadására robbant be remek ütemben Tischler, és közelről a kapuba fejelt (3-1). Ez volt "Tisi" első vidis gólja! Tíz perccel később ráadásul visszaadta a gólpasszt Hefflernek. Tischler egy beadásra becsúszva érkezett a kapu előtt, így próbálta a labdát a siófoki kapuba juttatni, Gábor azonban elsőre még nagyot védett, a kipattanóra csatárunk lecsapott majd szépen passzolt vissza az érkező Hefflernek, aki nyolc méterről elemi erővel bombázott a kapuba (4-1). Az 5-1-es végeredményt az utolsó percben Tischler állította be, miután Kovács passzát követően higgadtan lőtt a siófoki kapuba közelről.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek