VIDEOTON FC - KKS LECH POZNAN 0-1 (0-0)

Vereséggel búcsúztunk az Európa Ligától

Csapatunk hazai pályán is kikapott a lengyel bajnoktól, amelyik kettős győzelemmel jutott az EL csoportkörébe.

Nem várta együttesünk könnyű helyzetből a csütörtök esti EL visszavágót, ugyanis az első mérkőzést a Lech Poznan 3-0-ra megnyerte Lengyelországban. Korábban a Vidi még sosem nyert nemzetközi párharcot háromgólos hátrányból, a lengyel bajnokcsapat pedig még sosem esett ki ekkora előny birtokában.

Jól kezdtük a mérkőzést, a 9. percben Ivanovszki beadását követően Feczesin öt méterről lőtt kapura, Buric nagyot védett. Egy perccel később Szolnoki nagy bedobását Juhász csúsztatta fejjel kapura, de nem volt benne annyi erő, hogy gondot okozzon Buricnak. A 13. percben Kovács szépen vette át a labdát, majd ügyesen ugratta ki Feczesint, aki 17 méterről ballal nem jól találta el a játékszert. A 18. percben jegyezhettük fel az első félidő egyetlen lengyel kapura lövését, ekkor Pawlowski vette célba távolról Danilovics kapuját, de kapusunknak nem okozott gondot a lövés. Öt perccel a félidő vége előtt Szolnoki beadását Kádár rúgta ki, de csak Koltaiig, aki visszatette a labdát középre, ismét felszabadítottak a lengyelek, végül Fejes lőtt kapásból 23 méterről alig kapu mellé.

A második félidőt a Poznan kezdte aktívabban, az 55. percben veszélyes vendég akció végén Danilovics remek érzékkel szaladt ki a kapujából, és becsúszva szerelni tudta a lengyelek támadóját a kapunktól 17 méterre. Egy perccel később Luijckx botlott el a félpályánál, elvesztette a labdát, majd lerántotta az ellenfelét. A szabadrúgást követően Luijckx és Danilovics nem értették meg egymást, holland középpályásunk elfejelte a játékszert a kifutó kapusunk elől, amely a hosszú oldalon érkező Kedziora elé pattant, ő pedig a kapunkba lőtt (0-1). A folytatásban a vendégek magabiztosan őrizték előnyüket, nekünk pedig már nem sikerült újabb helyzetet kialakítani, a vége maradt a 0-1.

Csapatunk ezzel a vereséggel elbúcsúzott a nemzetközi porondtól, legközelebb vasárnap este a DVSC ellen a bajnokságban lépünk pályára.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek