ÉRDEKESSÉG

A Vidi történetének egyik legjobb félidejét láthattuk vasárnap

A klub 1968-as feljutása óta nem produkált ennél gólerősebb félidőt, a Haladás ellen hat gólig jutottunk a második játékrészben. Ennél többet tehát nem, ennyit azonban már lőtt a Vidi az elmúlt 47 évben. Múltidézés.

Nyolcadszor jutott bajnokin legalább hét gólig a Videoton FC. Legelőször az 1970-es csonka szezonban sikerült ez, akkor szintén a Haladás volt a „kárvallott”. Wollek Tibor 4 gólt rúgott, de Karsai is duplázott, Csukovics pedig egyszer talált be. Később a Salgótarjánnak (1972, 7-4), a Szegednek (1976, 7-0), a Volánnak (1980, 7-2), a Tatabányának (2007, 7-0) és legutoljára a Siófoknak is 7 gólt lőttünk (2011, 7-0). Utóbbi meccsen két gólkirályunk, Andre Alves és Nemanja Nikolics is eredményes volt három, illetve kettő alkalommal; Sándor György pedig egy 26 passzból álló támadás végén talált be.

Ennél több gólra egy meccsen kétszer volt képes a Vidi: 1972-ben az Eger ellen Karsai mesterhármasa, Wollek duplája, illetve Nagy II János, Szalmásy Tamás és Hartyáni Gábor góljai eredményezték a 8-0-s végeredményt; 1997-ben pedig a Tiszakécske kapott ki Sóstón ugyanilyen arányban. Vancsa Miklós háromszor, Korsós Attila kétszer, Dvéri Zsolt, Waltner Róbert és Róth Ferenc pedig egyszer-egyszer volt eredményes. Az adott szezonok végén mindkét csapat elbúcsúzott az első osztálytól.

A legjobb félidők tekintetében is történelmi a Tiszakécske elleni meccs, hiszen az volt az első Vidi-bajnoki, amelyen csapatunk hat gólig jutott egy félidő alatt – később a Tatabánya 2007-es 7-0-s és a Siófok 2013-as 6-0-s kiütése során sikerült újra ez a tett. Minden alkalommal a második félidőben indult be a Vidi-henger.

Érdekesség, hogy a Haladás a fent említett 7-1-es kiütés, illetve hétvégi győzelmünk mellett már két másik alkalommal is 6 kapott gólt számlálhatott meccs végén Székesfehérváron. 1977-ben a vasárnap pályára lépett Halmosi Péter édesapja, Halmosi Zoltán is szerepelt a 6-0 arányban vereséget szenvedő csapatban, míg 2004-ben a Vidi korábbi védője, Lőrincz Antal kiállítása után súlyos vereséget szenvedő szombathelyi gárdában egy másik ex-vidista, Róth Ferenc szépített, így 6-1-re győzött a Vidi.

Szerző: Guber Péter

Fotó: vidi.hu

További hírek