TUDÓSÍTÁS

Kétgólos előnyben a Vidi a Zseljo ellen az UEFA Kupa elődöntőjének első meccse után

Burcsa és Disztl góljai után Skoro szépített, de a végén Vadász is betalált, így alakult ki a 3-1-s végeredmény.

Zsúfolásig megtelt a Sóstói Stadion az UEFA Kupa elődöntőjének fehérvári mérkőzésére, közel 30000 ember várta, hogy a Vidi folytassa csodálatos menetelését és egy lépéssel közelebb kerüljön a döntőhöz.

Az utolsó pillanatban Gyenti került Májer helyett a kezdőbe, utóbbi ugyanis még érezte sérülését a bemelegítés közben, így nem akarták megkockáztatni, hogy esetleg nagyobb baj legyen.

Vendég helyzettel kezdődött a találkozó, a 4. percben Bahtics 30 méteres szabadrúgása után Mihajlovics lőtt kapunk bal sarka felé, Csuhay ki tudta vágni a labdát. A 7. percben viszont már mi örülhettünk, Végh végzett el egy szabadrúgást, nyesett labdáját Capljic nem érte el, Burcsa pedig szépen fejelt a hálóba 7 méterről. (1-0.)

A 15. percben Samardzija lőtt a kapunk mellé, öt perccel később pedig már 2-0 volt! Wittmann indította Disztl Lászlót, védőnk remekül átvette a labdát és 14 méterről elpasszolta Skrba lábai között! (2-0.)

A 21. percben sajnos azonnal jött a válasz: egy szabadrúgást követően Skoro fordult kapura és jobb oldalról, 10 méterről kilőtte a jobb alsót. (2-1.)

A 27. percben Wittmann lőtt egy szabadrúgást 17 méterről kevéssel a jobb sarok mellé, majd Szabó fejese kerülte el a kaput. A 31. percben Bahtics találta el az oldalhálót, a szünet előtt pedig ismét Szabó helyzetei következtek, egyikből sem lett gól. Félidőben tehát 2-1-re vezettünk.

A második játékrész elején Vadász előbb 18-ról lőtt a jobb alsó mellé, majd 10 méterről már eltalálta a kaput, de Skrba védeni tudott. Az 57. percben Wittmann 20 méterről próbálkozott, a jugoszláv kapus megint a helyén volt. A 77. percben Vaszil lövését tolta szögletre Skrba, a 83. percben azonban már tehetetlen volt, Szabó csúsztatása után Vadász nagy gólt lőtt a tizenhatosról a bal alsóba! (3-1.)

Nem esett több találat, 3-1-re győztünk az UEFA Kupa elődöntőjének első felvonásán, így kétgólos előnnyel utazhattunk két hét múlva Szarajevóba!

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek