VISSZHANG

Szenzációs Videoton-siker, felejthetetlen futballdráma a Sóstói stadionban

Megtörtén az, amire kevesen számítottak: a négy tartalékkal játszó Videoton egyenrangú ellenfele volt a Manchester Unitednek, győzött, és az UEFA Kupa elődöntőjébe jutott.

„Kicsorbult vasvillákkal távoztak az ördögök” - hirdette a Népsport címlapja, kiemelve, a Manchester nem tudta gyakorlatban véghezvinni, amit magabiztosan eltervezett, a Videoton pedig túllépve önmagán, erején felül teljesítve, felborította az előre megírt történetet. Az események nem a MU forgatókönyve szerint folytak.

A sportnapilap ugyanakkor azt is kiemelte, a meccs nem a futball szépségéről szólt: „A mérkőzés pontosan olyan volt, amilyenek általában a kupatalálkozók. Az elődöntőbe jutásért nincs szépségdíjas futball. Sokkal inkább küzdelem, fogcsikorgató harc. És most a Videoton vicsorított inkább. A fehérvári taktika lényege: óvatos kezdésből gólt szerezni, s utána tartani az eredményt. Ha kell száz percig…”

Varga Béla, a Népsport tudósítója szerint, Fredriksson svéd játékvezető az első félidőben jól bíráskodott, a szünet után volt néhány tévedése, de a hajrában újra kézben tartotta a mérkőzést.

A Videoton teljesítménye azonban ezen az estén ismét kiemelkedő volt: „A nagyhírű Manchester United az UEFA Kupában most szenvedett először vereséget. Alulmaradt a 120 percben, majd a büntetőrúgásokban is. A Videoton felvonultatta azokat az erényeket, amelyeket a korábbi kupamérkőzésein mutatott. S ezzel Európa figyelmét ismét a magyar futballra irányította.” 

Szerző: Papp Brigitta

Fotó: vidi.hu

További hírek