TUDÓSÍTÁS

A második percben kialakult a végeredmény a CSZKA Moszkva ellen

Megvoltak a helyzeteink az orosz csapattal szemben, de csak kapufáig jutottunk.

Utolsó spanyolországi felkészülési mérkőzésünk erős szélben és borús időben kezdődött a Marbella Football Centerben az orosz bajnokság jelenlegi második helyezettje, a CSZKA Moszkva ellen.

Rögtön a 2. percben megszerezték a vezetést az oroszok: egy balról érkező keresztlabdára Efremov mozgott be védőfalunk mögé és 7 méterről a jobb alsóba lőtt. (0-1.)

A gól után magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, a CSZKA inkább a kontralehetőségekre várt. Álvarez és Nikolics próbálkoztak legtöbbet, de az utolsó passzok rendre hosszúak voltak. A 11. percben Gyurcsó szabadrúgása után Vinícius elé keveredett a labda, aki a moszkvai ötösről, hanyatt vetődve lőtt, a kapufáról jött vissza a labda. A 20. percben először Nikolics lövése jött ki a blokkról, majd Trebotic próbálkozott 17-ről, az orosz kapus védett. Két perccel később Szolnoki vetődött bele egy lövésbe a tizenegyes pontnál, majd Efremov fejelt fölé az ötös sarkáról.

A 35. percben, remek labdaszerzés után Gyurcsó tüzelt 27 méterről, Pomazulin szépen védett. A szünet előtt először Gyurcsó kapu elé ívelt szabadrúgását Maréval fejelte fölé 6 méterről, majd Panchenko 24 méterről leadott lövésénél védett hatalmasat Calatayud.

A második játékrészre három helyen változtatott Joan Carrillo, Heffler, Chakla és Feczesin álltak be, Nikolics, Vinícius és Álvarez mentek le.

A 48. percben - immár szakadó esőben - Aliev bombázott a kapunk fölé 17 méterről. A 60. percben ötöt cseréltünk, Ivanovszki, Brachi, Stopira, Simon és Pajac álltak be, Gyurcsó, Kovács, Sándor, Maréval és Szolnoki mentek le. A 69. percben Ivanovszki 25 méterről eresztett meg egy bombát, az orosz kapus a jobb felső elől szedte ki a labdát. Egy perc múlva Feczesin beadása után Heffler került a földre 7 méterre az orosz kaputól, de a játékvezető nem látott szabálytalanságot. A 73. percben Ivanovszki visszatett labdáját Brachi egy igazítás után mellé lőtte 25 méterről. A 76. percben Calatayud védett nagyszerűen, Panchenko centerezését lőtte kapura 7 méterről egy CSZKA játékos. Két perccel később Pajac ívelt be szabadrúgást jobbról, ami után egy moszkvai játékos majdnem a saját kapujába fejelt.

A lefújás előtt - az első félidő végéhez hasonlóan - egyik és másik oldalon is volt helyzet: előbb Wernbloom fejelt fölé az ötösről, majd Pajac 17 méteres szabadrúgása szállt el a moszkvai kapu fölött.

A 2. percben szerzett góllal a CSZKA Moszkva nyerte a mérkőzést. Legközelebb szombaton lépünk pályára, ellenfelünk a Dunaszerdahelyi FC DAC lesz.

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek