BEHARANGOZÓ

A jugoszlávok kedvence következett

A Partizán nem tekintette veszélyes ellenfélnek a Vidit.

Az UEFA kupa harmadik fordulójában (vagyis a nyolcaddöntőben) a remek formában futballozó és óriási szurkolótáborral bíró Partizan Beogradot fogadtuk Sóstón. A jugoszláv labdarúgás kedvencei első körben a máltai Rabat Ajaxot ütötték ki gond nélkül, majd az angol Queens Park Rangers ellen győztek, hatalmas csatában. Az első meccsen elszenvedett 6-2-es vereség után ugyanis a visszavágón 4-0-ra nyertek, és így idegenben lőtt góllal mégis továbbjutottak, hatalmas szenzációt okozva akkoriban. Nem véletlen, hogy duzzadó önbizalommal nyilatkoztak a Videotonról: szerintük a sorsolásnál sikerült elkerülni minden veszélyes ellenfelet, sőt, volt, aki úgy gondolta, a mezőny leggyengébb csapatát fogták ki. 

A Videotonnak ezekben a hetekben felemás volt a mérlege; november 21-én, bajnokin 3-0-ra győztünk a Tatabánya ellen, majd néhány napra rá ugyanennyire kaptunk ki Zalaegerszegen. 

Kovács Ferenc úgy vélte, sztárok nélküli, ugyanakkor átlagon felüli képességekkel rendelkező csapat a Partizán. „Nagy küzdelmet várok, s azt, hogy megnyugtató előnyt szerezzünk a visszavágóra” - tette hozzá a mester. 

Nenad Bjekovic, a Partizan edzője a mérkőzés előtt, hasonló elszántsággal nyilatkozott: "Székesfehérvárott is támadójátékra törekszünk, két meccs alapján úgy vélem, mi megyünk tovább."

A jugoszláv szurkolók is így gondolták, az Alba Regia szállodánál 5-öst mutattak a mieinknek. Végül is az eredményt eltalálták, mégis elkeseredetten távoztak Fehérvárról.

Szerző: Vidi.hu

Fotó: vidi.hu

További hírek