VIDEOTON FC II - MONOR 3-4 (1-0)

Monori csoda Sóstón

A kiesés elől menekülő monoriak kétszer álltak fel vesztett helyzetből, a győztes gólt pedig a 91. percben szerezték meg.

A tavasszal remekül szereplő második csapatunk, zsinórban kilenc győztes meccs után az utolsó két mérkőzését elveszítette. Bár az utolsó előtti Monor látogatott szombaton kora este a Sóstói Stadionba, ettől függetlenül nem várt könnyű meccs a Vidi II-re, hiszen hét alapemberét kellet nélkülöznie Vítor Campelos vezetőedzőnek. Pajovics, Tar, Hudák, Kiprich, Barcsay, Molnár és Géresi délelőtt az U21-es csapatban játszottak, és simán nyertek 6-1-re a Vác ellen, így még továbbra is harcban vannak a bajnoki címért.

Az első csapat keretéből ezúttal Papp és Paraiba lépett pályára a Vidi II-ben, és brazil szélsőnk a 9. percben ki is harcolt egy büntetőt, amit aztán a sértett magabiztosan értékesített (1-0). A félidő hátralévő részében meddő mezőnyfölényben futballoztunk, igazából egyik kapu előtt sem alakult ki komolyabb lehetőség, és ekkor még semmi jele nem volt annak, hogy a második félidőben egy igazán változatos, jó iramú és a végsőkig kiélezett, izgalmas csata várható.

A második félidő elején egy vitatható büntetővel egyenlített a Monor, tíz perccel később pedig Szélpál nyargalt el a jobb szélen, majd 12 méterről, higgadtan kilőtte a jobb alsó sarkot (1-2). A 60. percben egy védő helyére egy támadó jellegű középpályást küldött be csapatunkba Vítor Campelos. Ez volt Bognár Bence első NB III-as mérkőzése, és a fiatal játékos biztatón futballozott. A 75. percben Papp Máté 26 méterről tekert védhetetlenül a jobb felső sarokba egy szabadrúgást (2-2), hat perccel később pedig a csereként pályára lépő, és a 19. születésnapját a mai napon ünneplő Havasi Dániel gyönyörű fejesgólt szerzett, ezzel az eredmény 3-2-re módosult. Kevesebb, mint tíz perc volt hátra, és ekkor már senki nem gondolta azt, hogy változni fog az eredmény. A 85. percben azonban ismét betalált a vendégcsapat, sőt a 91. percben egy előre ívelt szabadrúgást követően végül a győztes gólt is megszerezték (3-4).

Ezzel a vereséggel csapatunk visszaesett az ötödik helyre, és a dobogó egyre távolabbinak tűnik, míg a Monor nagy lépést tett a bennmaradás felé.
 

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek