INTERJÚ

Juhász: "Bizakodó vagyok a bajnoki rajt előtt"

Válogatott védőnk a CSZKA Moszkva elleni meccs tanulságairól, a felkészülésről és a közeledő tavaszi szezonról is beszélt.

Végig a pályán voltál a CSZKA Moszkva elleni meccsen, milyen volt belülről az összecsapás?

Elég jó ellenféllel találkoztunk, ennek megfelelően az első félidőben főleg a védekezéssel voltunk elfoglalva. A másodikban már több lehetőségünk volt a támadásokra is, sajnálatos, hogy a gól előtt egy perccel mi is betalálhattunk volna. Ezekre mindenképpen jobban kell figyelnünk, jobb arányban kell kihasználnunk a helyzeteinket. 

Az Evergrande ellen ezzel nem volt gond, lőttünk gólt akcióból, pontrúgás után, egyéni alakítás végén is.

A két csapat teljesen más szintet képvisel, de valóban, a kínaiak ellen jobban ment, a CSZKA ellen sajnos kevésbé. Tudjuk, hogy a bajnokságban sok csapat beáll majd ellenünk védekezni, úgyhogy nagyon fontos, hogy a kínálkozó lehetőségeket megbecsüljük, vagyis gólra váltsuk.

A két bombaerős moszkvai együttes ellen viszont maximálisan lehetett gyakorolni a védekezést. 

Igen, az ilyen mérkőzések mutatják meg igazán, hogy a védekezésünk mennyire állt össze, és most úgy látom, ezzel nem lesz gond tavasszal. 

Csütörtökön a Strømsgodset ellen lépünk pályára. Mit vársz?

Nem lebecsülve a norvég együttest, de talán több helyzetünk lesz, mint hétfőn, úgyhogy remélem, gólokban gazdagabb lesz részünkről a meccs! Ez lesz az utolsó összecsapásunk Spanyolországban, fontos lenne a bajnokág kezdete előtt, hogy jól zárjuk a felkészülést. 

Január 13-a óta gyakorlatilag edzőtáborban vagy (a két vidis mellett a válogatottal is gyakoroltál), hogy éled meg ezt az időszakot és milyennek ítéled a felkészülés heteit?

Mentálisan nem egy könnyű helyzet, ennyi időt még nem töltöttem szinte egyhuzamban edzőtáborban, a hazaérkezésünk napja lesz a 36. napom. A fizikai részével nincs gond, azt pár nap alatt ki lehet pihenni, de fejben azért nehéz. Az utolsó egy hétben az lesz a legfontosabb, hogy mentálisan frissüljünk. Majdnem mindenki végigcsinálta a felkészülést, ami nagyon fontos, úgyhogy bizakodó vagyok a jövő heti rajt előtt és várom már az éles meccseket!

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek