INTERJÚ

Vítor Gomes otthon érzi magát nálunk

Középpályásunk az elmúlt félévről, a klubról és az Újpest FC elleni meccsről is beszélt.

Sokan úgy gondolják, a pápai és az egy héttel korábbi, Kecskemét elleni meccseken dől el egy bajnoki cím sorsa, hiszen az ilyen nyögvenyelős meccseket is be kell húzni valahogy, ami, ha sikerül, nagyon sokat számíthat a végén. Legutóbb te is végig a pályán voltál, hogy láttad ezeket a találkozókat? 

Először is, nem az a legfontosabb, hogy éppen ki játszik, hanem, hogy a 3 pontot megszerezzük, és ez Pápán, valamint a Kecskemét ellen is sikerült. Természetesen nagyon nehéz az olyan csapatok ellen játszanunk, akik szinte az összes játékosukkal védekeznek, a Kecskemét ugye pont ilyen volt.

Az Újpest elleni rangadótól mit vársz?

Az Újpestet szintén olyan játékosok alkotják, akik bőven megnehezítik majd a dolgunkat, de hazai pályán játszunk, ami mindenféleképpen előny. És akármilyen nehéz ellenfél az Újpest, a 3 pont megszerzése a célunk ezúttal is. 

Februárban igazoltál Székesfehérvárra, azóta nyilván kialakult benned egy kép a városról, Magyarországról. Hogy érzed magad nálunk?

Igen, tavasszal közel négy hónapig Székesfehérváron éltem, a nyári szünetben visszatértem Portugáliába, utána pedig Budapestre költöztem, aminek nagyon egyszerű oka van, a családom érdekeit szem előtt tartva, ez tűnt a legjobb döntésnek. Abban viszont semmilyen különbség nincs, hogy mindkét helyen remekül éreztem, érzem magam. Őszintén mondom, az elmúlt időszakban nagyon megkedveltem ezt az országot, az embereket. Bár az otthonom Portugália, de nyugodtan mondhatom, már itt is berendezkedtem és otthonosan érzem magam, csupa pozitív élményeim vannak az elmúlt fél évről.

Ez azt is jelenti, hogy még sokáig láthatunk focizni piros-kékben?

A féléves kölcsönszereplést követően 2+1 éves szerződést kötöttünk a nyáron, úgy gondolom, ebből is látszik, hosszabb távon képzelem el a jövőmet a Videoton FC-ben, ugyanakkor soha nem lehet tudni, mit hoz az élet.

Hogyan látod a Vidit, akár eddigi csapataiddal, akár a portugál élklubokkal összehasonlítva?

A Videoton FC ugyanazt a szintet képviseli magyar viszonylatban, mint Portugáliában a Porto vagy a Benfica. Nyilván az anyagiakban nagy a különbség, hiszen más keretből gazdálkodhat a Vidi vagy az említett óriás klubok, de profizmus, munkakörülmények és fanatikus szurkolók tekintetében nagyon hasonló a helyzet. Székesfehérváron minden adott ahhoz, hogy a játékosok csak a futballra koncentráljanak, és ez a legfontosabb, hiszen így hozhatják ki magukból a maximumot.

A sajnálatos nyár eleji Európa Liga mérkőzések - melyeken végig a pályán voltál - óta szárnyal a csapat. Belülről hogy érzed, mi változott?

Az Európa Ligában történteket elemeztük, feldolgoztuk és lezártuk magunkban. Óriási csalódásként éltük meg mi is a szerencsétlen kiesést, egy nagyon fontos dolgot azonban mindenképpen megtanultunk. Ez pedig nem más, mint az, hogy minden esetben, a látszólag könnyebb helyzetekben is a lehető legnagyobb alázattal kell viselkednünk, egy pillanatig sem hihetjük azt, hogy anélkül győzni tudunk. Úgy érzem, ezt mindenki az eszébe véste, és ennek, valamint a nagyszerű felkészülésnek az eredményét láthatják a szurkolók az őszi meccseinken.

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek