TUDÓSÍTÁS

Nehéz, de megérdemelt győzelem a Kecskemét ellen

Zé Luis hajrában szerzett gólja jelentette a győzelmet, és egyben azt, hogy újra a tabella élére álltunk.

Hűvös, őszi időben kezdődött a találkozó, és a délutáni esőzés kicsit csúszóssá tette a talajt, ez néhányszor nehézzé tette a játékosok dolgát. Az ellenfél kispadján a korábban Fehérváron futballozó, majd a 2011-es bajnokcsapat és a Paulo Sousa-féle Vidi szakmai stábjában is helyet kapó Bekő Balázs ült, nálunk pedig első bajnokiján léphetett pályára Gyepes Gábor.

Az első perc legvégén rögtön Gyurcsó próbálkozását láthatta a publikum, ami ugyan elkerülte a kaput, de rögtön egyértelművé is tette, hogy a lehető leggyorsabban szeretnénk eldönteni a három pont sorsát. Az, hogy végül csak később sikerült, elsősorban a szinte teljes csapattal és igen fegyelmezetten védekező Kecskemétnek volt köszönhető. Az első játékrészben nem igazán tudtunk nagy helyzetet kialakítani a betömörülő lila-fehérek között, inkább távoli lövésekkel próbálkoztunk, főleg Kleinheisler és Sándor révén. A szünethez közeledve két veszélyes szögletünk volt, de először Antal kapus, majd a védelem jelentette a végállomást.

A szünetben bemutatkozott klubunk ifjúsági kabalafigurája, Stopli, aki természetesen a gyerekek körében aratta a legnagyobb sikert.

A második 45 perc ugyanúgy kezdődött, ahogy az első véget ért, vagyis nyomás alatt tartottuk a vendégeket, de csak kisebb lehetőségeink adódtak. A legszebb jelenet Kleinheisler testcsele és az azt követő 30 méteres bomba volt, amit nagy bravúrral hárított a vendégek portása. A hajrához közeledve még jobban rákapcsoltunk és Zé Luis közeli fejesével, 10 perccel a vége előtt megszereztük a vezetést (ez volt támadónk első NB I-es találata).

Rögtön utána Torghelle (Paraiba remek alakítása után) a kapufát találta el, ezekben a pillanatokban úgy tűnt, növelni tudjuk előnyünket. Végül azonban változatlan maradt az eredmény.

Nagyot küzdve, megérdemelten győztünk egy jól védekező Kecskemét ellen, és a tabella élére álltunk. A következő fordulóban a pénteken Pécsen győzni tudó Pápa vendégei leszünk.  

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek