INTERJÚ

"Nagyon fontos időszak ez a mostani"

Álvaro Brachi új vezetőedzőnkről mesélt, megtudtuk, melyik spanyol csapat a kedvence, és hogy a focin kívül mi foglalkoztatja őt és edzőtábori szobatársát, Marco Caneirát.

Lassan egy hete irányítja a felkészüléseteket José Gomes vezetőedző. Neked volt korábban vele kapcsolatban bármilyen személyes élményed?

A nevét ismertem, de korábban még nem találkoztam vele. Az elmúlt napokban többször beszélgettem Caneirával és Oliveirával. Ők régebbről ismerték José Gomest, és nagyon jó véleménnyel vannak róla. Az első benyomásom vele kapcsolatban alátámasztja azokat a dolgokat, amiket a srácok meséltek, vagyis, hogy nagyon felkészült, céltudatos szakember.

Egy nagyon hosszú, több mint három hetes edzőtábor a mostani. Hogyan éled meg azt, hogy ennyi ideig nem találkozhatsz a családoddal?

Valóban, ez egy hosszabb felkészülés, azonban profi játékosok vagyunk, és tudjuk, hogy az eredményes szereplés érdekében nagyon fontos időszak a mostani, ezért mindenki maximális erőbedobással dolgozik. Nem egyszerű, hiszen tényleg hosszú ideig nem találkozhatok személyesen a családommal. A kisfiam nyolc hónapos, és amióta megszületett, ilyen sok időt még nem töltöttem el nélküle. De nincs mit tenni, ilyen egy profi labdarúgó élete, lemondásokkal is jár. A feleségem szerencsére nagyon megértő, és mindig mindenben támogat, ez pedig óriási erőt ad számomra. Az internet segítségével egyébként minden nap beszélek a feleségemmel, sőt webkamerán keresztül őt és a kisfiamat is láthatom, ez szintén nagyon sokat jelent nekem.

A szobatársad Marco Caneira, aki négy gyermek édesapja, vagyis ő egy rutinos apuka. Sok hasznos tanáccsal ellát téged, mint kezdő apukát, illetve szoktatok a labdarúgáson kívül általános dolgokról is beszélgetni a szabadidőtökben?

Marco valóban gyakorlott apuka, és bizony sokszor szoktunk beszélgetni családról, valamint arról, hogy ki hogyan éli meg azt, hogy ilyen sok időt tölt távol a családtól. Jó dolog néha egy kicsit elszakadni a labdarúgástól, és általános, hétköznapi dolgokról beszélgetni, Marco pedig nagyon intelligens ember, akivel tényleg bármiről lehet dumálni. Persze hozzám hasonlóan ő is sok időt tölt azzal, hogy a saját családjával tartsa a kapcsolatot.

Szoktatok esetleg a tévében focimeccset is nézni?

Igen, ha van időnk, és valami jó meccs megy a tévében, azt megnézzük. Talán nem mondok azzal semmi meglepőt, hogy a spanyol bajnokság a kedvencem, próbálom rendszeresen nyomon követni az eseményeket. A Real Betisnek szurkolok, és csütörtök este az Atlético Madrid elleni kupavisszavágójukat meg is néztem. Sajnos nem sikerült kiharcolniuk a továbbjutást, viszont jó és élvezetes meccset láthattam.

 

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu/Kupeczik Krisztián

További hírek