VIDI - SLOVAN 0-0

Nagy küzdelemben vertük ki a Slovant

A 0-0 azt jelenti, hogy a 3. selejtezőkörbe léphet a Vidi, és a belga Genttel találkozik egy hét múlva, de mindezért nagyon keményen megdolgozott csapatunk.

A mérkőzés előtt pár órával úgy tűnt, hogy ez a visszavágó sem múlik el eső nélkül, de mire a játékosok megérkeztek melegíteni, már a nap is sütött és végül kiváló időben, 22 fokban, szélcsendben kezdődhetett a derbi. Az RBD jóvoltából a vendégszektoron kívül az egész Sóstói Stadion piros-fehér-zöldbe borult a kezdő sípszó előtt, fantasztikus élőképpel várták tehát a Vidit a szurkolók.

Rögtön a második percben Oliveira kapott remek labdát Nikolicstól, 13 méterről ballal lőtt, de elment keresztbe a labda. Öt perccel később megint Oliveira volt a főszereplő: Gyurcsó hosszúnak tűnő beadását levette a bal oldalon, majd csinált egy cselt visszafelé és jobbal a jobb alsó mellé durrantott. A 9. percben a Slovan is jelezte, komolyan gondolja, hogy győzni jött Fehérvárra. Milinkovic bal oldali beadását Bozsovics kiütötte, majd néhány másodperc múlva Grendel bombázott 30 méterről fölé. A következő 10 percben inkább a mezőnyben harcoltak a csapatok, a kapuk nem forogtak veszélyben.

A második félidőből alig pár másodperc telt el, amikor Gyurcsó kapott egy nagy rúgást. A helyenként durva megmozdulásokból a Slovan részéről aztán még jó pár következett a meccsen. Az első helyzetre az 52. percig kellett várni, amikor Oliveira 28 méterről laposan lőtt mellé centikkel. Újra nagyobb helyzetek nélküli mezőnyjáték alakult ki, amit Sándor tört meg a 62. percben, a Gyurcsótól visszakapott labdát két védő közé ívelte be, ahol Nikolics próbált kibújni, de végül nem tudott helyzetbe kerülni. Négy perc múlva újabb helyzet adódott előttünk, Gyurcsó nagyszerűen húzta meg a jobb szélen, laposan középre adott, a labda nem jutott el ugyan Nikolicshoz, a hosszún viszont érkezett Oliveira, aki egy csel után jobbal lőtt, a labda egy védőt érintve pattant szögletre.

A következő öt percben három sárgát osztott ki Gautier játékvezető, kettőt a vendégeknek, egyet nekünk. Ahogy fogyott az idő, úgy nőtt a feszültség, a Slovan minden erejét összeszedve próbált támadni, de nem tudtak a kapunk elé kerülni, egészen az utolsó pár percig. Akkor viszont többször is, előbb Bozsovics védett hatalmas bravúrral egy lövést, majd magabiztosan fogta Luksik szabadrúgását. Óriási izgalmak voltak a végén, a közönség újra bevetette a meccs előtt bemutatott koreográfiát, újra nemzeti színekben őrjöngött a stadion. Végül a 94. percben fújta le a találkozót a francia bíró, így a 0-0-val mi jutottunk tovább a következő körbe, ahol a belga Gent lesz az ellenfelünk, akik 4-2-es összesítéssel búcsúztatták a luxemburgi Differdange csapatát.

Nagyon küzdelmes, kemény mérkőzésen, csodálatos szurkolótábor előtt vertük ki a Slovan Bratislavát, folytatás az Európa Ligában jövő csütörtökön ugyanitt, a Sóstói Stadionban.

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek