EMLÉKTORNA

Négy korosztályban három érmet szereztek a Vidi kis focistái

Közel 1500-an voltak kíváncsiak a hétvégi Csukovics László Emléktornára a Sóstói Stadionban.

A Videoton FC hetedik alkalommal rendezte meg a Csukovics Emléktornát június 2-án szombaton. 19 egyesület 40 csapata, mintegy 500 kisgyerek mérte össze a tudását, összesen négy korosztályban. A Szabó József  által vezetett Videoton Labdarúgó Közalapítvány remek szervezésének köszönhetően közel 1500 érdeklődő követte figyelemmel a jövő futballistáinak mérkőzéseit.

U8 (Rája Vegyesker Kupa)
1. Kozármisleny
2. Siófok
3. Videoton FC "piros"
4. Videoton FC "fehér"
U9 (Mogavil kft. Kupa)
1. Videoton FC "kék"
2. Lurkó FC
3. Kozármisleny
8. Videoton FC "fehér"
U10 (Diana bútorbolt Kupa)
1. Eger FC
2. Videoton FC "kék"
3. Siófok
4. Videoton FC "fehér"
8. Videoton FC "piros"
U11 (Regatex Kupa)
1. Siófok
2. Vác
3. Budatétény
4. Videoton FC "kék"
5. Videoton FC "fehér"

Az eredmények pedig azt mutatják, jó munka zajlik Székesfehérváron, hiszen a négy korosztályban három érmet is sikerült itthon tartani. A 8 esztendősek mezőnyében a Kozármisleny csapata diadalmaskodott, második helyen a Siófok végzett, míg a Videoton FC "piros" csapata a bronzérmet szerezte meg. A Vidi "fehér" csapata is odaért a negyedik helyre a 10 induló közül. A gólkirályi címet Sajnovics Milán, a győztes Kozármisleny támadója nyerte, a legjobb mezőnyjátékos a siófoki Földing Engelbert lett, legjobb kapusnak pedig a Vidi nevelését, Tímár Mátét választották a szakemberek. Díjazták a legügyesebb hazai játékost is, aki Berki Marcell lett.

A 9 évesek között a Vidi "kék" csapata győzött, megelőzve a Lurkó FC és a Kozármisleny gárdáját. A gólkirály a kozármislenyi Vagyicska Balázs, a legjobb játékos a vidis Balogh Balázs lett. A kapusok versenyét Mitnak Szabolcs, a Ménfőcsanak hálóőre nyerte, a legkiválóbb fehérvári játékosnak járó díjat Dányádi Tamás kapta.

A 10 évesek tornáját büntetőkkel nyerte az Eger FC, második helyen a Vidi "kék" csapata, harmadik helyen a Siófok végzett. A 8 évesekhez hasonlóan, itt is negyedik lett a Vidi második csapata, a "fehérek". Ebben a mezőnyben már fehérvári gólkirálynak is örülhettünk, Klein Márk személyében, a legjobb játékos az egri Lakatos Péter, a legjobb kapus, a siófoki Balogh Bálint lett. A fehérváriak közül Brettschneider Tamást látták a legügyesebbnek.

A 11 évesek között a Siófok végzett az élen, a Vác és a Budatétény együttesét megelőzve. A Vidi "kék" illetve "fehér" csapata a negyedik és ötödik helyen végzett. A legjobb góllövő itt is Vidi-játékos lett, Süle Botond. A mezőnyjátékosok között a siófoki Szalai Péter, a kapusok között a váci Szentesi Péter nyert különdíjat. A legjobb hazai játékos Major martin lett.

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek