Andre Alves - Real Madrid!

Ha valaki Spanyolországban jár, főként, ha futballista, megkerülhetetlen, hogy szóba kerüljön a Barcelona és a Real Madrid rivalizálása. 

Még a labdarúgást "csak" szurkolóként figyelők között is ritka, aki nem húz erre vagy arra - miért lenne kivétel a Vidi nemzetközi különítménye?
Azt, hogy ki-ki Pep Guardiola, vagy éppen José Mourinho csapatának szurkol, sok minden eldöntheti. Gyakran mondják, nálunk Magyarországon Puskás Ferenc miatt rengeteg a Madridért szorító - de a Barca ellen ez sem érv, hiszen az "ellentábor" számára ott van Kubala, Czibor, vagy Kocsis Sándor.
A Videoton esetében persze extra kapcsolódást jelent a Real Madrid elleni 1985-ös UEFA-kupa-döntő, talán nem járunk messze az igazságtól, ha állítjuk, Fehérváron a Madridot kicsit a "mi csapatunknak" tekintjük. Mindezt, maga Disztl Péter is alátámasztotta, aki a „Barca vagy Real” felvetésre csak ennyit mondott: „Micsoda kérdés ez? Csakis Real.” Ezzel szemben Bekő Balázs, edző, akit ilyen érzelmek nem befolyásolnak, gondolkodás nélkül a Barcelonára adta voksát.
És a Barca meze? Hiszen a katalánok hagyományos dressze nagyon hasonlít a miénkre (Na jó, lehet, inkább fordítva…)! - vághatja rá a világot piros-kékben látó oldal. Akkor tehát Barca, vagy Real Madrid? Játékosaink közül a királyi gárda éppen csak orrhosszal kerekedett felül a háziversenyben, miután körkérdésünkre tizenhárman szavaztak a Real Madridra. A többiek – közöttük, és ez aligha meglepetés, dr. Mezey György is – inkább a Barcelonára, vagy, ha úgy tetszik, a Barcelonát jellemző szerkezetre, látványos játékra voksoltak, aminek egy-egy elemét, nem is olyan nehéz felfedezni a Vidire kitalált játékrendszerben.
Végül lássunk néhány indoklást a Realra szavazók táborából: „Valaki így születik, valaki úgy”, mondta Farkas Balázs. „Ez egyértelmű”, vágra rá Vaskó Tamás. „Amikor gyerekkorom kedvence játékosa Roberto Carlos az Interből a Realba igazolt, akkor kezdtem el jobban odafigyelni a királyi gárdára és szerettem meg őket”, indokolt Hidvégi Sándor. A Barcelonára szavazók közül Sándor György adott hangot a maga és társai véleményének: „Míg a Realban több az egyénieskedő játékos, nagyobb súllyal esik latba az, hogy ki kicsoda. Ezzel szemben a Barcelona, amelynek szintén vannak nagy karakterű játékosai, inkább csapatjátékot játszik és a katalánok csapatban gondolkoznak. A legfőbb érv azonban, hogy gyönyörű focit játszanak.”

 

Real Madrid Barcelona
Farkas Balázs Lázár Pál
Szakály Dénes Mladen Bozsovics
Sebők Zsolt Nagy Dániel
Damir Milanovics Elek Ákos
Tomas Tujvel Polonkai Attila
André Alves Sándor György
Lipták Zoltán Marko Andics
Ponczók Csaba Dusan Vasziljevics
Goran Vujovics Nikolics Nemanja
Szolnoki Roland Gosztonyi András
Izing Martin Lencse László
Hidvégi Sándor Vaskó Tamás
Bojan Djordjic  

 

További hírek