Jó hangulatban, elszántan várjuk a meccset

Szerdán este a maribori stadionban, a Ljudski vrt-ben készült az Európa Liga-visszavágóra a Videoton FC

Délután háromnegyed öt körül gördült be a Videoton FC csapatát szállító autóbusz a maribori sípályák lábánál épült Habakuk szálló elé. A játékosok – a hotel személyzetének, illetve az „előfutároknak”, Varga Endrének és Debreceni Tibornak köszönhetően – rekordgyorsasággal foglalhatták el a szobákat, de így sem volt sok „üresjáratuk”: hamarosan indulni kellett a hivatalos edzésre, illetve az azt megelőző sajtótájékoztatóra.
Egy héttel ezelőtt, Felcsúton még egyetlen szlovén tollforgató sem volt kíváncsi a csapatra, most azért a fotósokkal együtt, voltak hatan-heten.
Dr. Mezey Györgyöt és Farkas Balázst faggathatták a helyi kollégák – néha bizony az volt az érzésünk, hogy néhány kérdés „megrendelésre” született. Vezetőedzőnk elmondta, két változás van a keretben, Sebők Zsolt helyett Tomasz Tujvel lesz a cserekapus, nincs még rendben Nagy Dani, játszhat viszont a legfrissebb szerzemény, Vaskó Tamás. Mezey dr. szerint nagyjából kiegyenlítettek az esélyek, és úgy gondolja, nem lehet 0-0-ra játszani, ezért szerinte mindkét csapat fog támadni – persze nem fejetlenül, mindent egy lapra feltéve.
A további kérdések zöme a taktikára, illetve a Videoton FC gazdasági helyzetére vonatkozott – ezekről gondoljuk, hogy „próbálkoztak” a kollégák, de dr. Mezey György annál sokkal rutinosabb szakember, hogy ok nélkül felfedje a kártyáit.
Sportigazgató-vezetőedzőnk nem is adott kezdőcsapatot, az, hogy melyik tizenegy játékosunk veszi fel a harcot a szlovénokkal, majd csak csütörtökön derül ki.
Mielőtt elvesztünk volna a forintban és euróban egyaránt megfogalmazott tippek között, a játékosok a pályára mentek, és az előírásoknak megfelelően a tréning első negyedórájában a kamerák kereszttüzében mozogtak. Fontos kiemelni, hogy csak az edzés első tizenöt perce nyilvános, mert a folytatásban is láttunk „kukucskáló” mariboriakat – fotóriporter kolléganőnk, Simon Erika még a hazaiak vezetőedzőjét, és jó néhány játékosát is megörökítette, „leselkedés” közben.
Elegáns így, félinkognitóban figyelni az ellenfelet? Nem túlzottam… De, úgy voltunk vele, nem baj az, ha tartanak a Viditől…
 

További hírek