INTERJÚ

"Jó látni, hogy Fehérváron rendben mennek a dolgok"

Juhász Roland, a magyar válogatott csapatkapitánya a Pápa elleni bajnoki szünetében saját szezonjáról, a nemzeti tizenegyről és sérüléséről is beszélt.

Természetesen kíváncsiak voltunk, hogy mi hozta Székesfehérvárra a 70-szeres válogatott védőt, aki május elején negyedik bajnoki címét ünnepelhette a belga Anderlechttel. Az interjú a Videoton FC - Pápa meccs szünetében készült.


Minek köszönhetjük látogatásodat a Sóstói Stadionban?

Torghelle Sándor az egyik legjobb barátom, őt jöttem megnézni. Remélem, hogy a második félidőben beáll majd és hozzá tud tenni a játékhoz. Tapogatózó első félidőt láttam, de azért ha a Vidi végigvezeti a támadásait, akkor vannak lehetőségei. A Pápa pedig azt játszotta, amit kell ilyenkor, visszazárnak és kontrákra próbálnak építeni. Biztos vagyok benne, hogy a második félidő teljesen más lesz, a vendégek szerintem elfáradnak és remélem Torghelle is érkezik majd.

Hogy tetszik a Vidi otthona?

Nagyon jó látni itt Székesfehérváron, hogy rendben vannak a dolgok, akár a csapatot, akár a körítést nézzük. Ha minden helyen így lenne Magyarországon, sokat lépnénk előre.

Hét éve légióskodsz, mennyire követed közben a hazai eseményeket?

Természetesen követem a magyar focit, az első dolog a mi mérkőzéseink után is, hogy tájékozódom a magyarországi eseményekről. Volt csapatomat, az MTK-t figyelem elsősorban, de az olyan klubokat is, ahol ismerősöm játszik, így például a Videotont. A magyar futball mindig is a szívem csücske marad, nem tudom megérteni az olyan játékosokat, akik elmennek és utána nem érdeklődnek az itthoni események iránt.

Hogy sikerült a 2011-2012-es szezon számodra?

Összességében elégedett lehetek, bajnokok lettünk ismét, kevesebb volt a hullámvölgy, elkerültek a sérülések, 36 bajnokin játszottam a 40-ből, úgyhogy minden tekintetben sikeres szezon volt. A szombati BL-döntő eredményének annyira nem örültem, mert ha a Bayern nyert volna, akkor egyből főtáblásak lennénk, így viszont kell játszanunk egy selejtezőt. (A Chelsea 11-esekkel győzött a Bayern München ellen - a szerk.)

Időről időre felreppen a hír, hogy elhagyod az Anderlechtet. Most, a bajnokság végén megint aktuális a kérdés, maradsz vagy továbbállsz, és ha az utóbbi, akkor hova?

Nem tudok semmi konkrétumot mondani, nem is foglalkoztam még ezzel a kérdéssel. Most jött el annak az ideje, hogy én is tisztábban szeretném látni a jövőmet. Remélem, hogy nemsokára világos lesz a folytatás.

Egy nagy kötés van a jobb kezeden, miért és meddig kell viselned?

Tavaly augusztusban, az Izland elleni válogatott mérkőzésen akadt be az ujjam, azóta a harmadik műtéten estem át. Ez az utóbbi volt a legkomolyabb, remélem, hogy most már rendbe jön teljesen, mert annak ellenére, hogy a játékban nem igazán zavar, azért kellemetlen.

Júniusban kettő (Csehország és Írország ellen), majd augusztusban egy (Izrael ellen) mérkőzés vár a válogatottra. Mire számíthatunk?

Ebben az évben eddig nagyon keveset készültünk együtt, úgyhogy minden lehetőséget meg kell ragadnunk, hogy a selejtezők jól sikerüljenek. A júniusi két meccs előtt egy hetet közösen edzhetünk, próbálunk maximálisan profitálni ebből és a mérkőzésekből is.
 

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek